A tizenegyesek döntöttek

2024.04.25. 21:09

Amatőr kupa: Drámai csatában maradt alul a Mezőörs

Az Unione FC nyerte a férfi Amatőr Kupát, miután a csütörtökön délutáni fővárosi döntőben 11-esekkel legyőzte a Mezőörsöt.

Szeitz Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Unione FC–Mezőörs KSE 1–1 (1–0, 1–1, 1–1) – 11-esekkel: 7–6

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, Amatőr Kupa-döntő, 700 néző. V.: Molnár A.

Unione FC: Tavasi – Téglás (Bán), Juhász R., Nagy T., Paár, Koplányi (Gazdik), Hassan, Vass, Szabó T. (Keresztesi), Czvitkovics (Horváth B.), Feczesin (Kaszai). Edző: Szabó András.

Mezőörs: Somogyi – Vadász (Vári), Debreceni, Zámbó, Proceller (Nagy K.), Tóth L. (Vayer), Kerékgyártó, Böröczky, Tóth M. (Szántó), Végh T., Venczel (Kreicz). Edző: Bohner Roland.

Gsz.: Hassan, ill. Végh.

Az első negyedóra kiegyenlített játékát követően a Mezőörs került mezőnyfölénybe. Két kecsegtető lehetőséget is elpuskáztak a zöld-fehérek, aztán a 27. percben vitatható szituációt követően parádés indítással lépett ki Hassan és átemelt Somogyi felett, ezzel vezetéshez jutott az Unione FC. 1–0. A gól után is többet birtokolta a labdát a Mezőörs, ám szünetig nem sikerült kiegyenlítenie.

Szünet után nem sokkal csaknem egyenlített a Mezőörs, ám ekkor még kimaradt a lehetőség. Aztán a 65. percben, Végh és Venczel háromszögelése után előbbi lapos lövése utat talált a kapu jobb oldalába. 1–1. Ez­­után kissé alábbhagyott a mezőör­siek lendülete, és bár ekkor is többet birtokolták a labdát, az ellenfél támadásaiban szintén benne volt a gólveszély. További találat azonban a rendes játékidő végéig nem született, így jöhetett a hosszabbítás.

Jobban kezdte a ráadást a Mezőörs, Kreicz kétszer, míg Szántó egyszer állt nagyon közel a gólszerzéshez, de érintetlenek maradtak a hálók. A tizenegyesrúgásoknál kétszer is hibáztak a mezőörsiek, míg a fővárosi csapat egy tizenegyest hagyott ki, így végül az Unione FC hódította el az Amatőr Kupát.

Bohner Roland: – Az első félidőben akadtak hibáink, a szünet után már sokkal több lehetőségünk adódott, amit sajnos nem sikerült kihasználnunk. A tizenegyespárbaj sajnos már a szerencsén múlt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában